top of page
Avalon - Stormsound
00:0000:00

Smaragd je jedan od najljepših zemaljskih Kamena zelene boje. Smaragd je Kamen SRCA; time mislimo na Univerzalnu Ljubav i Milosrđe, a ne na partnersku ljubav. Vrlo je moćan kristal koji simbolizira vjeru, suosjećajnost i harmoniju svih živih bića. Također se naziva i "Kamenom SRČANE Ljubavi". Svojom zelenom aurom aktivira liječenje na svim razinama i u život donosi svježinu i vitalnost Duha. Smaragd je kamen Inspiracije i beskrajne Strpljivosti, majstor Jedinstva i Lezuvjetne Ljubavi.

Tisućljećima je glavni Kamen svih kultura i civilizacija. U svim religijama cijenjen je zbog svoje moći i ljepote. Inke i Kaldejci pripisivali su mu veću vrijednost nego Dijamantu. Za Egipćane je bio simbol Vječnoga Života. Kao talismane upotrebljavali su ih Aristotel, Aleksandar Veliki, Kleopatra i Charlemagne.

Smaragd utječe na Četvrti Energetski Centar. Otvara SRCE, povećava intuiciju i stimulira psihičke sposobnosti. Pomaže osvijestiti nevidljivo, a daljnje ponašanje prate Razum i Mudrost. Jača pamćenje i čistoću misli. Afrodizijak je koji podiže energetsku razinu svih tjelesnih organa. Nošen u području SRCA u život unosi emocionalnu ravnotežu.

Smaragdom liječimo sve probleme povezane sa SRCEM, plućima, kralježnicom i mišićima. Pomaže u jačanju kod infektivnih bolesti, problema sa sinusima, olakšava tegobe povezane s dijabetesom i reumom, djeluje pročišćujuće na jetra i poboljšava vid. Još od Aristotela vrlo se uspješno upotrebljava u liječenju multiple skleroze i epilepsije.

bottom of page