top of page
Darkest Night - Tony Anderson ft. James Everingham
00:0000:00

Bilitonit je vrsta Tektita s otoka Belitung u Indoneziji. Nastao je zajedno s ostalim Tektitima u jednom najvećih događaja prije otprilike 790.000 godina, kad je na zemlju pao ogroman Asteroid – predviđa se da se krater nalazi negdje u Tonkinskom zaljevu Južnog kineskog mora. Bilitonit je najcjenjeniji Tektit, jer je jedan od najrjeđih, a prije svega najljepših, najsjajnijih i najčišćih do sada otkrivenih Tektita u Australo-azijskom polju. Njegova je rijetkost izuzetna jer sve pronađene Bilitonite uglavnom pokupe privatni sakupljači. Domorodci s otoka Belitung visoko ga cijene i tako je postao zaštitni znak i najpoznatija znamenitost otoka, gdje su Kamenu podigli i najveći spomenik na svijetu. Bilitonite se pronađe rijetko i slučajno u rudnicima kositra i silike. Većina tih rudnika nema operativnu dozvolu i djeluje ilegalno, jer je to za domorodce jedini način preživljavanja, a sada se priprema UNESCO-ova zaštita i zakon koji će u potpunosti zabraniti rudarstvo na otoku. Rudarstvo polazi ispred tisuću godina, sve od velikih kineskih dinastija koje su prve rudarile i otkrile ovo kamenje na otoku. Ponekad se slučajno pronađe po 5 komada Kamenja u jednom danu, a ponekad nijedan više mjeseci. Među Kamenjem koje se pronađe nije svaki kamen kvalitetan, pa su oni najljepši također najcjenjeniji.

Bilitonit je vrlo lijep glos sjajan Kamen s dubokim kanalnim linijama i slikama koje podsjećaju na drevno arapsko pismo; što više takva slika odgovara kulturnom značenju, to je Kamen više magičan i cijenjen. Kaže se da su slike nastale kao posljedica prirodnog dugotrajnog procesa jetkanja vode u zemlji. Domorodci vjeruju da ih Bilitoniti štite od hipnoze, od crne magije, koriste ih kao zaštitu od demona, iscjelitelji ih koriste u terapijama, a ako se netko razboli, pije vodu s Bilitonitima. Kamenje je dobilo ime po otoku Belitun 1921. godine; Bilitonitima nazvao ih je nizozemski geolog i istraživač Ir. N. Wing Easton sa Sveučilišta u Amsterdamu. U to je vrijeme Indonezija još uvijek bila pod nizozemskom kolonijom.

Kamen djeluje na donja tri Energetska Centra Svijesti, kao i svi drugi Tektiti iz Australo-azijskog polja. Njegova boja je narančasta, što simbolizira Mudrost kojom se može razlikovati Dobro od lošeg i najbolje je pomagalo za ostvarenje Jedinstva. U njemu je najviše Silicijeva dioksida (Inteligentnost logike) bez kojeg danas sve vrste računala uopće ne bi radile ili se ne bi mogla nazvati pametnim računalima. Također sprječava sve svemirsko, zemaljsko, vodeno i elektromagnetsko zračenje, ali samo uz pravilnu upotrebu i redovitim čišćenjem vodom, jasnom vizualizacijom i obraćanjem dječjom jednostavnošću. Vrlo dobar je za učenje, na sudovima, sastancima i općenito i svim ozbiljnim situacijama, jer uz pomoć Tektita brzinom svjetlosti možete razlikovati svjetlost od tame i lakše se odlučiti za svijetao i pozitivan put. Daje ti osjećaj snage i velike sigurnosti.

13.3.jpg
2.5.jpg
3.2.jpg
bottom of page