top of page
Unknown Track - Unknown Artist
00:0000:00

Disk golf je igra koja se razvila iz klasičnog frizbija i golfa. Udružuje aerodinamične karakteristike prvoga i pravila drugoga. U osnovi je to sportsko-rekreativna igra koja zahtijeva veliku preciznost i osjećaj za bacanje. Cilj igre je pogoditi koš sa što manjim brojem bacanja.

Disk golf potječe iz Kanade i prvi je put zabilježen 1926. godine kada je skupina studenata bacala limene tanjure na postavljene mete, a kasnije su, oko 1960. godine, započeli i s turnirima. Danas se disk golf igra u više od 40 država diljem svijeta s više od 80.000 registriranih profesionalnih igrača. Manji turniri svake godine završavaju velikim svjetskim kupom.

Diskovi su naizgled vrlo slični frizbiju, iako nisu namijenjeni dodavanju među igračima. Manji su, teži, brži pa je i njihov oblik osmišljen tako da na njih utječe manje trenja za dug i precizan let. Igrač poboljšava točnost i orijentaciju udaljenog bacanja. Namijenjeni su igračima svih dobi. Igralište možete postaviti sami kod kuće ili posjetiti postojeća besplatna igrališta u prirodi.

29
9
17
12
14
33
X
bottom of page