top of page
I Take It Smart - Boris Brejcha
00:0000:00

Australski Opal je jedan od najmagičnijih i najslikovitijih zemaljskih Kamena. Uhvaćena SVJETLOST se lomi na različitim položajima i na taj način stvara trodimenzionalne fluorescentne slike u kojima se prelijevaju različite boje, ovisno o vrsti i mjestu nahajališta te količini i sloju Silicija u Kamenu.

Riječ Opal ili "Upala" dolazi iz sanskrta i znači Dragulj. Lijepi Opali bili su poznati i Rimljanima, koji su ih kopali na različitim mjestima u Europi, ali ta su mjesta danas potpuno iscrpljena. 96% svih pronađenih Opala dolazi iz Australije, ostale 4% pa pronađu u SAD-u, Brazilu, Etiopiji, Hondurasu, Meksiku i Kanadi.

Do formiranja Opala dolazi kad voda sa zemljine površine iznosi mikro-Kristale Silicija, koji se ispod zemlje talože u pukotinama dobro dozrele željezne rude. Voda nakon puštanja sedimenta ispari i za sobom ostavlja Silicijevu Kristalizaciju koja tijekom dugog razdoblja zajedno sa željezom fosilizira, stvarajući predivan trodimenzionalni Kristal. U Opalu možemo pronaći od 4 do 22% vode, ali sadržaj Silicija također variira. Što više slojeva Silicija, to je ljepši i skuplji Opal. Neki Opali (Hydrophan) također mogu apsorbirati do 15% vode koja zatim ispari za nekoliko tjedana - apsorbiranjem vode se u njihovoj unutrašnjosti jačaju nijanse boja i refleksija svjetlosti.

Opal je Kamen inspiracije - pojačivač mašte i kreativnosti. Sadrži više vode od većine zemaljskog Kamenja i stoga ga smatramo za Kamen vode. Kao što voda prevrne i olabavi svaki Kamen i korijen na svome putu, tako Energija Opala pomaže da njim savladaš sve životne prepreke. U vrijeme kreativnosti ti također daje neprocjenjivu Energiju za rad. Donosi ti nevidljivost i samopoštovanje. U Ljubavi otvara čovjekovu Duhovnu prirodu, što povećava osjećaj sigurnosti i punine. To donosi obnovu i nove početke i novi, viši oblik Ljubavi s novim ljudima. Vrlo je učinkovit kad ga programiramo za pozitivan san. U svakom Opalu dominira određena boja koja jača s njom povezani Energetski Centar Svjesti.

bottom of page