I Take It Smart - Boris Brejcha
00:0000:00

Australski Opal je jedan od najmagijskih i najslikovitih zemaljskih Kamena. Uhvačena SVJETLOST se lomi na različitim položajima i na taj način stvara trodimenzionalne fluorescentne slike sa prelijevanja različitih boja ovisno od vrste i mjesta nahajališta, te količini i sloja Silicija u Kamenu.

Riječ Opal ili "Upala" dolazi iz sanskrta što znači Dragulj. Lijepi Opali bili su poznati i Rimljanima, koji su ih kopali na različitim mjestima u Europi, ali su danas potpuno iscrpljena. 96% svih pronađenih Opala dolazi iz Australije, ostale 4% pa pronađu u SAD-u, Brazilu, Etiopiji, Hondurasu, Meksiku i Kanadi.

Formiranje Opala nastaje kad voda sa površine zemlje iznosi mikro-Kristale Silicija, koji se izpod zemlje sadržavaju u pukotinama dobro sazrele željezne rude. Voda nakon puštanja sedimenta ispari i za sobom ostavlja Silicijevu Kristalizaciju, koja tijekom dugog razdoblja fosilizira zajedno sa željezom i stvara predivan trodimenzionalni Kristal. U Opalu možemo pronaći od 8 do 22% vode, ali sadržaj Silicija variira.

Opal je Kamen inspiracije - pojačava maštu i kreativnost. Sadržava veliki dio vode prema ostalim zemaljskim Kamenjem, stoga ga smatramu za Kamen vode. Kao voda premakne i odriješi svaki Kamen i korijen na svome putu, tako Energija Opala pomogne da sa njim prođeš sve barijere života. Za vrijeme kreativnosti također ti doda neprocjenjivu Energiju za rad. Donosi ti nevidljivost i samopoštovanje. U ljubavi podiže ljudsku Duhovnu prirodu, što povećava osjećaj sigurnosti i punine. To donosi obnovu i nove početke i novi višji oblik Ljubavi sa novim ljudima. Vrlo je učinkovit kad ga programiramu za pozitivan san. U svakom Opalu dominira određena boja koja ojača sa njom povezan Energetski Centar Svjesti.

Tradicionalno se koristio za ublažavanje glavobolje i problema sa vidom, Parkinsonovi boljesti i regulaciji inzulina, ali se danas uglavnom koristi za Duhovni napredak.

Onohej Zlatove