top of page
Earthsong - Karunesh
00:0000:00

Žuta, bijela i Kraljevsko Zelena Bosvelija Sacra Hojari su najkvalitetniji tamjan na svijetu. Uspješno raste u obmorskim planinama Dhofarja, koji je najveći Governorat na jugu Omana. Danas, a posebno u prošlosti, Dhofar bio je najvažniji izvor najkvalitetnijeg tamjana na svijetu.

Ovo područje nastanjuju najstarija Arapska plemena koja govore mnogo različitih južnoarapskih semitskih jezika. Suptropska klima omogućuje da ovaj dio Arapskog poluotoka za vrijeme monsuna potpuno pozeleni. Stabla iz redova Sacra se tijekom kiše oporaviju i stoga su u stanju proizvesti jedan od najkvalitetnijih Eteričnih tamjana Bosvelije na svijetu - žutu i zelenkastu bjelu Kraljevsko Hojari (proizlazi iz Sultanata Hogar, a intenzitet boje uvjetovan je s kvalitetom žetve). Sacra također raste u Jemenu i Somaliji, ali kvaliteta ne može se usporediti sa Hogarskom smolom.

Tamjan ima intenzivan sladak miris. Smola se također odlikuje visokom čistoćom koja je posljedica povoljnih klimatskih uvjeta. Zbog dovoljne količine kiše kroz ljeto smola ne skuplja toliko prašine kao na drugim područjima.
Drago nam je što možemo ponuditi ovu rijetku i kvalitetnu Eteričnu smolu potpornicima Udruge Moldavit.

frankincense-tree-with-camels-dhofar-wad
Sacra 3.jpg
Sacra 6.jpg
bottom of page