top of page
Song of Divine - Saint of sin
00:0000:00

Ametist je kristal divne ljubičaste boje, odnosno ljubičasta krv majke zemlje. Ime dolazi od grčke riječi „amethystos“, što znači omamljenost. Ametist je blago do duboko ljubičasti kvarcni kristal s formulom SiO2 (silicijev dioksid). Njegova savršena ljubičasta boja rezultat je zemaljskog zračenja, prisutnosti željeza i u nekim slučajevima drugih prijelaznih metala i elemenata u tragovima koji tvore složene kristalne mreže. Tvrdoća kristala jednaka je kvarcu i varira od 6,5 do 7,5 tvrdoće po Mohsu. Tvrdoća je također povezana sa snagom ljubičaste nijanse, što je Ametist dublje ljubičast, to je njegova snaga veća. Pripada trigonalnom kristalnom sustavu ili trigonalnoj singoniji koja je jedna od sedam prirodnih kristalnih sustava.

To je kristal sedmog i najvišeg energetskog centra svijesti. Njegovo djelovanje je vrlo suptilno jer njegova vibracija snažno utječe na krunsku čakru čovjeka i posljedično mnogo veću prijemčivost za primanje znanja i poruka iz najviših duhovnih područja, odnosno iz ultraljubičastog vibracijskog duhovnog spektra. Uz njegovu pomoć i pravilnu upotrebu možemo brže smiriti um i na siguran način preusmjeriti svoju pozornost natrag na srce iz kojeg potječe sav život. Ametist je i najbolje pomagalo za meditaciju u Theta stanju, a njegova prisutnost u domu također pojačava snove i pomaže produbljivanju Delta sna.

Ametiste možemo pronaći na mnogim lokacijama diljem svijeta. Najveća proizvodnja Ametista dolazi iz Marabe, Pau d'Arca, Pará i bazena Paraná u Rio Grande do Sul u Brazilu, Sandovala i Santa Cruza u Boliviji; Artigasa u Urugvaju; Kaloma u Zambiji i Thunder Baya u Ontariu. Manje količine nalaze se na mnogim drugim lokacijama u Africi, Brazilu, Španjolskoj, Argentini, Rusiji, Afganistanu, Južnoj Koreji, Meksiku i Sjedinjenim Državama.

Ametist ima veliku čvrstoću i pravilno rukovanje spriječit će bilo kakva oštećenja kamena. Osjetljiv na jaku vrućinu i svjetlost, tako da može izgubiti ili promijeniti boju kada je izložen visokim razinama. Također, poliranje kamena ili čišćenje ultrazvukom ili parom treba izvoditi vrlo pažljivo.

Ametist je kristal Božje milosti i milosrđa, stoga ga preporučujemo svima koji se želite povezati s najvišim duhovnim područjima, koji tražite njihovu univerzalnu istinu, zaštitu od omamljenosti uma i siguran put natrag u središte prebivališta duše, natrag u vječnu Božansku svjetlost vlastitog srca.

20220322_125324.jpg
20220322_132858.jpg
20220412_144427.jpg
bottom of page