top of page
Oxygene (Part 2) - Jean Michel Jarre
00:0000:00

Naziv Safir potječe od grčke riječi "Sapheiros" i latinske riječi "Saphirus", što znači Plavi. Safiri se pojavljuju u svim duginim bojama, ali Plavi Safir najrjeđi je i najtraženiji. Kao Rubin, tako i Safir dolazi iz obitelj Korunda. Spada među najtvrđe drago Kamenje na svijetu i postiže tvrdoću 9 na Mohsovoj ljestvici. U hebrejskim spisima zapisano je da su kralj Salomon i Abraham nosili talismane od Safira, i da su Mojsijevih 10 Božjih zapovijedi utisnuli na Safirne ploče. Grci su ga nosili u proročištima, Perzijanci su vjerovali da je cijela Zemlja građena od Safira, a stari Teutoni da donosi pobjedu onima koji se očiste od svih loših i negativnih misli.

Safir je kamen MUDROSTI. Jača pamćenje, stimulira želju za znanjem i daje Inspiraciju. Kada ga nosimo u području SRCA, vrlo je moćna zaštita od zavisti, klevete i izdajstva. Vibracija Safira vrlo je snažna i djeluje na daljinu. Ako se kamen proda, daruje ili izgubi, ona još uvijek pruži Pozitivnu Energiju bivšem vlasniku. Sa Safirom postižemo Duhovno napredovanje, jer umiruje tjelesnu strast, donosi utjehu, duši pomaže da se očisti od nepotrebnog materijala koji zahtijeva tijelo. Daje hrabrost, odlučnost i samodisciplinu u najtežim trenucima. Safir privlači prijatelje i odbija neprijatelje, a u partnerski odnos unosi vjernost i viši oblik Ljubavi.

Plavi Safir već se stoljećima upotrebljavao kod upale očiju i za poboljšanje vida. Upotrebljavao se za smanjenje glavobolje, temperature, krvarenja iz nosa, kod problema sa sluhom i vrtoglavice. Koristili su ga za štitnjaču, natečene limfne čvorove, za liječenje problema u vezi s govorom i komunikacijom. Također su ga koristili za liječenju živčanoga sustava, krvnih bolesti, demencije i degenerativnih bolesti. Upotrebljali su ga za stimulaciju hipofize i za utjecanje hormonskog sustava. Učinkovitim pokazao se u liječenju kroničnih bolesti kao što su osteohondroza, spondiloze, kod paralize i pareze nakon moždanog udara. Danas se najviše koristi za Duhovni napredak.

bottom of page