top of page
Unknown Track - Unknown Artist
00:0000:00

Eterična smola od drva Bosvelije je jedna od najuglednijih Tamjana starih civilizacija i svih modernih religija i spiritualnih uvjerenja. Opći izraz za Eteričnu smolu Bosvelije je Frankicense ili hebrejski Olibanum ili arapski Al-luban. Smolu prikupljaju od nekoliko vrsta Burseraceae drveća, koje rastu u istočnoj Africi, Arapskom poluotoku i Indiji. Stabla Bosvelije rastu u najtežim pustinjskim uvjetima i povremeno možemo vidjeti kako stablo sa svim korijenjem raste iz jednog kamena.

Eterična smola Bosvelije je vrlo cijenjen svečani Tamjan, koji se koristi više od 5000 godina u uskoro svim religijama starog i novog svijeta. U prethodnim razdobljima imao je istu ili čak veću vrijednost od zlata i trgovanje se uvjek vršilo u kombinaciji s dragim kamenjem, rijetkim začinima i plemenitim metalima. U prvim hebrejskim spisima možemo pronači ovaj Tamjan kao jedan od najsvetijih u vrijeme prvog i drugog hrama u Jeruzalemu; po egipatskih hijeroglifima možemo pretpostaviti, da su ga Egipćani koristili već dugo prije toga. Danas se koristi kod puno važnih hramskih rituala kršćanske, muslimanske i drugih religija. Bosvelija je dobila veliko važnost u posljednjih 2000 godina (doba Ribe) kao jedna od tri posvećenih poklona ISUSU nakon njegovog rođenja.

Miris visokokvalitetne Eterične smole stabla Bosvelije je jednostavno predivan. Podsjeća na mješavinu limuna, vanilije i mlade smreke; veliki utjecaj na kvalitetu smole ima vrsta drveta i područje rasti. Utjecaj ima i vrijeme i sezona berbe.

U tradicionalnoj medicini ona se koristi kao prehrambeni dodatak, jer je grašak smole jestiv. Nekoliko vrhunskih vrsta ima i sladak okus. Najviše blagotvornih učinaka imaju graški, koji su čisti i transparentni. Vrlo je dobra za probavu za lijepu, a najviše zdravu kožu. U Ayurvedski medicini koristi se za liječenje artritisa, dezinfekciju urezivnih rana, zaustavljanje krvarenja, jačanje ženskog hormonskog sustava i pročišćavanje zraka.
 
Niz novih medicinjskih studija potvrđuje da je miris Tamjana Bosvelije psiho-aktivan jer ima snažan umirujući učinak na sva bića u njegovom opsegu. Također su potvrdili da se kod pacijenta, koji su primali dnevnu dozu ekstrakta Bosvelije pokazal značajan napredak u liječenju artritisa za samo sedam dana. Studija iz 2009. godine je potvrdila, da zaustavlja razvoj stanica raka kod pacijenata s ovom vrstom bolesti.

Postoji nekoliko vrsta stabla Bosvelije s različitim kvalitetama smole - ovisno od područja berbe i mnogih drugih uvjeta. Kod nas možete dobiti samo najvišu kvalitetu Eterične smole, koja ima veću vrijednost zbog svoje rijetkosti, puno veće učinkovitosti i neusporedivog mirisa

Za sve Tamjane od smole preporučujemo upotrebu prilagodljivih plamenika na čaj svijeće koji su jednostavni za korištenje i imaju regulator za količinu i snagu Tamjan mirisa.

bottom of page