top of page
Medicine Man's Other Room - Oliver Shanti & Friends
00:0000:00

Sveto Stablo ili Palo Santo (Bursera Graveolens) vrlo je aromatično drvo. Šamani u Južnoj Americi su ga tisućljeća koristili za liječenje raznih bolesti, za čišćenje i uklanjanje negativne energije, a osobito za odganjanje zlih duhova. Odatle naziv Sveti - Santo, kojemu su ime dali španski osvajači. Zbog svojih iznimnih svojstava je bio vrlo cijenjen kod Inka. Miris Svetog Stabla je izuzetno umirujući i emitira vrlo snažnu energiju, osobito povećava meditativno stanje i duhovni put. Njegov dim odganja komarace, mrave i ostale kukce. Stablo raste 40 godina; kada odumre je potrebno još 10 godina, da bi bilo pogodno za proizvodnju tamjana i eteričnih ulja.
 

ETERIČNO ULJE: karakteristična aroma Svetoga Stabla dolazi iz prirodnih monoterpena. Ekstrakti monoterpena se koriste za odstranjevanje žučnih kamenaca, mnoga istraživanja ispituju prevencija protiv bolestii raka. Prevencija i usporavanje rakavosti je najveća moć D-limonene (Dl), koja djeluje kemopreventivno protiv tumora dojke, bubrega, pluća, kože i gušterače.

Protiv gripe, alergija, astme, migrene, napadaja panike, vrtoglavice, stres i opće slabost: nekoliko kapi pomiješati s vodom, koju vaporiziramo sa isparivačem u prostoru. Malo ulja utrljamo na kožu oko Srca, ispod nosnica, na slijepoočnice i vrat. 

Artritis, artroza, bolovi u vratu i mišićima: nanesite ulje tri puta dnevno direktno na mjesto boli i umasirajte ga u kožu. 

Preventiva kod raka želuca, jetre, dojke i kože: tri puta dnevno si pod jezik kapnemo tri kapljice ulja. To činimo šest dana u tjednu. 

Meditacija i psihofizičko opuštanje: nekoliko kapi pomiješati s vodom, koju vaporiziramo sa isparivačem u sobi. 

Vrlo učinkovito je kod aromaterapije i masaže: pospješuje cirkulaciju krvi i oživljava vitalnu energiju.

bottom of page