top of page
Any Lounge Color - Lounge Pilots
00:0000:00

Bijeli Ljiljan se kao predstavnik čistoće kroz povijest sve do danas koristio još od antičkih vremena. U antičkoj Grčkoj su nevjeste nosile krunu ispletenu od cvjetova Bijelog Ljiljana i pšenice, što je simboliziralo plodnu čistoću. 

Apsolut Bijelog Ljiljana ima dugu tradiciju i duboko ukorijenjeno mjesto u duhovnom istraživanju. Bijeli Ljiljan je pogotovo poznat po svojoj moći da prizove snove i lucidan san. Za željeni učinak ga je prije spavanja potrebno nekoliko puta udahnuti iz bočice i zadržati na nekoliko trenutaka. To može dovesti do lucidnih snova ili dubokog meditativnog stanja. Apsolut Bijelog Ljiljana možemo miješati s drugim uljima koja također utječu na pojačani san. 

Ima brojna ljekovita svojstva, naročito ako ga miješamo s uljem Nevena. Tada djeluje ljekovito na sve vrste kožnih bolesti. Vrlo dobro i učinkovito se može koristiti za masažu, kupku, nakon kupke i tretmane vrućim uljem. Samostalno ga možemo koristiti u difuzeru, kao parfem, za potpouri, itd. Vrlo
 se dobro koristi kao dodatak za izradu prirodnih kozmetičkih preparata. Ulje se u aromaterapiji koristi za liječenje depresije. Pomaže u stvaranju osjećaja skromnosti, sreće i sigurnosti.

 

Apsolut ima neprimjereno jači i prirodniji miris od eteričnog ulja. Najbliže je mirisu živog cvijeta u prirodi. Naime, apsolut ne sadrži samo eterično ulje biljke, već i druge važne komponente, pa je stoga složeniji i po sastavu i po mirisu. Apsolut Bijelog Ljiljana ima veći intenzitet boje, gustoće i trajanja mirisa. Također je puno gušći i postojaniji od eteričnog ulja.


Apsolut Bijelog Ljiljana dobiva se metodom ugljičnog dioksida. Ova metoda daje najcjelovitiji ekstrakt, koji je također pogodan za aromaterapiju. Ova metoda vađenja ulja jedna je od najkvalitetnijih. Ulja su proizvedena u kontroliranim sterilnim okruženjima i ne ostavljaju ostatke iza sebe, što jamči da su ti vrlo koncentrirani absoluti sigurni za UM, tijelo i DUH.

Pri upotrebi moramo svakako biti oprezni, jer se radi o čistom koncentratu vrlo intenzivnog mirisa. 0,5 - 2% ulja razrijedimo u baznom ulju za masažu, pomiješanom u vodi za isparivač, mješavini u spreju za potpuri, kao parfem, 3–5 kapi za kupku. Na 100g baznog ulja ili masti se na primjer preporučuje dodati samo dvije kapi Apsoluta, odnosno toliko da se postiže željeni miris (npr. za isti intenzitet koristi se 10 kapi eteričnog ulja). Ako želite napraviti jednostavan parfem, uzmite 10 ml ulja Jojobe i dodajte 2 kapi Apsoluta Bijelog Ljiljana. Kao čisti ekstrakt na koži dovoljna je čak i mikro doza.

bottom of page