top of page
Days in Tangier - Karim Azedia
00:0000:00

Prije otprilike 27,5 milijuna godina je na području libijske pustinje, točnije u Sahari između Libije i Egipta (Gilf Kebir), pao veliki Asteroid. U trenutku sudara pretvorio se u Libijske Zlatne Tektite. Libijski Zlatni Tektit ili Libijsko pustinjsko staklo kamen je prelijepih bjelkastih, povremeno zelenih ili raznih nijansi zlatno žutih boja (boja je uvjetovana visinom njegove čistoće). U kvalitetnim uzorcima (visoko pročišćen Silicij), Svjetlost je uhvaćena u njegovoj unutrašnjosti te izvana svijetli u zlatnoj ili zlatno bijeloj boji. Vanjska površina je prirodno polirana od vjetra i pijeska tijekom milijuna godina, a tekstura je nježno glatka, povremeno s manjim rupama i udubljenjima, što podsjeća na mjesečevu površinu. Vrlo je čisti oblik Tektita s najvišim sadržajem Silicija od svega Zvjezdanog Kamenja (98%). U znanstvenim krugovima njegovo podrijetlo smatra se najvećom zagonetkom i nijedna teorija ne valja zbog gotovo savršene Silicijeve čistoće te 120 km dugog i 20 km širokog nalazišta u Egiptu.

Ovaj kamen nastao je prilikom pada Asteroida od najviše svjetlosti koja snažno utječe na treći i četvrti energetski centar svijesti. Egipatski faraoni i njihovi svećenici nosili su ih u području Srca zbog jake vibracije koja je u skladu s ova dva centra. U Tutankamonovoj (1332–1323. pr. Kr.) kraljevskoj ogrlici Libijski Zlatni Tektit ugrađen je u skarabej kao središnji kamen i najsvjetliji je s najvišim vanjskim sjajem od svega ugrađenog Kamenja (nakon vađenja iz zemlje zemaljski Kristali i minerali počnu tijekom dužih vremenskih razdoblja postepeno umirati i gubiti unutarnju energiju, što možemo vidjeti u najstarijem pronađenom nakitu; a sve to se ne odnosi na Kristale koji su nastali prilikom pada Asteroida). Nedavno je otkriveno da je oko čuvenog kipa kraljice Nefertiti (1370–1330. pr. Kr.) također izrađeno od Libijskog Zlatnog Tektita.

Djeluje slično kao Tektit, ali snažnije na treći energetski centar svijesti – pleksus solaris. Povećava volju za svim dobrim, a prije svega djeluje vrlo umirujuće. Zrake čiste svjetlosti stvorene udarom Asteroida koncentrirano su uhvaćene u kamenu. Također ima snažan utjecaj na prvi i drugi energetski centar svijesti i dobro je pomagalo kod svih želučanih problema. Kamenje u sebi nosi zapis za oprost dugova iz prijašnjih života. Ako ih dugo nosimo oni imaju vrlo veliki utjecaj na nas, prije svega možemo očekivati ​​ogroman napredak u našoj svijesti. Kao i Zvjezdani Kamen Tektit djeluje zaštitnički, stvara polje zaštite i svojom vibracijom sprječava da vam bilo tko krade volju za pozitivno djelovanje.

bottom of page