top of page
Cry - Thomas Bergersen
00:0000:00

Bilo je mnogo polemika u znanstvenim krugovima o podrijetlu Safordita, da li dolazi iz Svemira, ili je prirodno zemaljski kamen. Danas je djelomično potvrđeno da on potječe iz zemlje, a nizak elektro-magnetizam u njemu ostaje nejasan. To je Energetski Kamen star 30 milijuna godina, pronađen samo u pustinji Arizone u Sjedinjenim Državama Amerike.


U sveobuhvatnoj komparativnoj studiji, koju smo proveli u suradnji sa Sveučilištem u Ljubljani i Muzejem Prirodne Historije među različitim vrstama Tektita, došli smo do zaključka da su to najvjerojatnije suze Majke Zemlje. To je vrlo poseban Kamen, i nigdje na svijetu ne postoji sličnog poput njega.

Safordit  ima vrlo dugu povijest i iznenađujuće veliki utjecaj na Duhovni svijet. Nicholas Roerich je posvetio dio svog života sličnom Kamenu, kojeg na Istoku zove Cintamani (mi ga zovemo Kamen Mira). Veliki komad je dobio od Tibetanskih redovnika tijekom njegove ekspedicije u Aziji. Njegova misija tada bila je predati Kamen tadašnjim svjetskim liderima (iz njegovih kruga) kao Temeljni Kamen pomirenja između Prvog i Drugog svjetskog rata. Taj njegov pothvat nije uspio, a danas se može pronaći u njegovom muzeju u New Yorku, veliki dio njegovih slika, koje svjedoče o njegovoj ekspediciji i prenosu Kamena od kontinenta do kontinenta. U u prvoj polovici prošlog stolječa Roerich bio je vrlo jaka kulturna i politička osobnost. Safordit ili Cintamani je središnji Kamen na njegovim slikama u vrijeme njegove 5 godišnje Azijske ekspedicije.

bottom of page