Five Spirits - Apache
00:00 / 00:00

Granat Spesartin jedan je od najljepših i najčvršćih dragulja duboke crvene boje koji postoje na našem planetu. Njegova tvrdoća, transparentnost, intenzitet boje, lom svjetlosti i vanjski pravilni oblici naprosto su nevjerojatni za čovjekovo oko. Tvrdoća iznosi 8,5 od 10 te je dragulj gušći i teži od Rubina i Safira. Vrlo je rijedak (dosta rjeđi od Dijamanta). Cjenovno je prihvatljiviji i mogu se pronaći i veći prirodni primjerci po prihvatljivim cijenama. Nalazište je bilo jedno na cijelome svijetu (Minas Gerais Brazil), ali ga tamo ne iskopavaju više od 15 godina. Granat Spesartin temeljni je kamen čiju moć bi svaki ljubitelj Kristala trebao barem jedanput u životu isprobati. 

 
Energetski je vrlo jak i oko sebe širi auru crvene boje. Vibracijski osjetljivi ljudi mogu osjetiti njegovu veliku crvenu koncentraciju prije nego ga dotaknu. Najveći utjecaj ima na prvi Energetski Centar (korijenska čakra) gdje se nalazi ljubav, odnosno temeljna pogonska energija za cijelo tijelo. Ako ga nosite u području SRCA, pruža vrlo jaku energiju i željeznu volju za fizičkim kretanjem. Također liječi i ublažava oboljenja i upale.

 

Sjećam se prvog iskustva sa Spesartinom kada sam dobio upalu sinusa s temperaturom, i to prije odlaska na ekspediciju. Problemi sa sinusima su vrlo bolni te obično traju duže vrijeme. Veći komad Spesartina sam prije odlaska napunio, programirao, stavio ispod jastuka i tako na nekoliko sati zaspao. Kada sam se probudio, problemi i bolovi su popustili, a u sljedećih 24 sata potpuno su nestali. Drugom prilikom taj sam isti primjerak nosio nekoliko dana i dobio takvu energiju da sam je morao izbaciti svakodnevnim trčanjem, vježbanjem, vožnjom bicikla ili planinarenjem. Unatoč činjenici da sam se osjećao loše ili umorno, dobivao sam višak energije te želju za rekreacijom.

 

Granat Spesartin prikladan je prije svega za slabokrvne osobe, osobe bez volje, za depresivne i zatvorene osobe, sportaše kojima je potreban dodatan izvor čiste prirodne energije te želja za kretanjem. Pročišćava krv, jetru, slezenu i pluća te pozitivno djeluje na srce i krvožilni sustav. Preporučujemo ga svima kojima je potrebna osnovna pogonska energija za tijelo, svježi izvor energije kako bi mogli fizički i psihički ojačati snagu duha u zdravom tijelu s ovom prekrasnom Pravatrom Preobrazbe.  

Onohej Zlatove