top of page
Five Spirits - Apache
00:0000:00

Granat Spesartin jedan je od najljepših i najsnažnijih dragulja duboke crvene boje koje možemo pronaći na našem planetu. Njegova čvrstoća, transparentnost, intenzitet boje, refleksija svjetlosti i vanjski pravilni oblici su naprosto nevjerojatni za ljudsko oko. Većina Granata ima snagu oko 6,5, a Brazilski Spesartin jedini doseže 7,5 te je gušći i teži od Rubina i Safira. Vrlo je rijedak (puno rjeđi od Dijamanta). Cjenovno je neusporedivo pristupačniji, pa možemo naći i veće prirodne primjerke po prihvatljivim cijenama. Nalazište ove rijetke podvrste bilo je samo jedno na cijelom svijetu (Navegador, Minas Gerais, Brazil), ali tamo granati nisu minirani više od 15 godina jer je rudnik srušen. Granat Spesartin je temeljni Kamen čije djelovanje bi trebao probati svaki ljubitelj Kristala barem jednom u životu.

Energetsko je vrlo snažan i oko sebe širi Auru crvene boje. Ljudi koji su osjetljivi na vibracije mogu osjetiti njegovu veliku crvenu zgusnutu Energijo već prije nego što ga dodirnu. Najveći utjecaj ima na prvi Energetski Centar (korijensku čakru) koji je Ljubav, odnosno temeljna pogonska Energija za cijelo tijelo. Nošen u području SRCA daje vrlo snažnu Energiju i Volju za fizičkim kretanjem. Također liječi i ublažava oboljenja i upale.

Moje prvo iskustvo sa Spesartinom bilo je kad sam dobio tešku grozničavu upalu sinusa prije odlaska u ekspediciju. Problemi sa sinusima su vrlo bolni i obično traju duže vrijeme. Prije odlaska napunio sam veći komad Spesartina, programirao ga, stavio pod jastuk i zaspao s njim na nekoliko sati. Kad sam se probudio, moji su problemi i bolovi uglavnom bili uklonjeni, a u sljedeća 24 sata potpuno su nestali. Drugom prilikom nosio sam taj isti primjerak nekoliko dana i iz njega sam dobio toliko Energije da sam se je morao svakodnevno oslobađati trčanjem, vježbama, vožnjom bicikla ili pješačenjem u planinama. Pogotovo kad sam se osjećao loše ili mi je tijelo bilo umorno, i dalje sam dobivao višak Energije i volju za rekreacijom.

Granat Spesartin posebno je pogodan za slabokrvne ljude, osobe s nedostatkom volje, depresijom i zatvorenošću, za sportaše kojima je potreban dodatni izvor čiste Prirodne Energije. Pomaže pri čišćenju krvi, jetre, slezene i pluća, kao i Srcu i krvnim žilama. Preporučujemo ga svima kojima je potreban svježi izvor Kristalne Energije kako bi mogli fizički ojačati i krijepiti svoju snagu Duha u zdravom tijelu s ovom prekrasnom Pravatrom Preobrazbe.

bottom of page