top of page
Kokopelli Dreaming - Kailash
00:0000:00

Bumerang je sportska aerodinamična sprava od drva (ili drugih materijala), koja se, bačena s pravilnim osjećajem, vraća bacaču. Prvi zapisi naziva Bumerang ili »Wo-mur-rāng« potječu iz Australije iz 1798. godine. Aboridžini su imali osam (sličnih) imena za svoje drvene sprave. Premda ga danas povezujemo s australskim domorocima, Bumerang je mnogo stariji. U poljskim Karpatima pronašli su 30.000 godina star Bumerang. Klasični Bumerang može biti duljine do 1,3 metra i težak do 2 kilograma. Spretan bacač takav Bumerang može baciti do 200 metara daleko. Ova sprava prati sve civilizacije i kulture od davnine. Nekad se upotrebljavao pretežno za lov i borbu, tijekom duhovnog napretka čovječanstva i završetkom kružnog ciklusa od 26 000 godina te ulaskom u razdoblje Vodenjaka (koji predstavlja zrak) postao je sportska sprava. Svjetski rekord u dužini leta 2005. godine postigao je David Schummy u Australiji (427,2 metara).

Bumerang ne možemo baciti glavom ili mozgom, nego ga uspješno možemo baciti samo sa SRCEM odnosno s osjećajem. Njegov put je kružni ili eliptičan, jednako kao što je sve u svemiru kružno ili eliptično. Bumerang je duhovni alat koji nas svojim kružnim letom podsjeća na to da kakvu energiju dajemo, takvu dobijemo natrag. S igrom Bumeranga povezujemo se sa SRCEM, s našom središnjom točkom ili unutarnjim osjećajem. Kad baciš bumerang, ne samo da se razgibaš nego doživiš i adrenalin, kad s unutarnjim osjećajem dobar bacaj rezultira time da se čudom zakonitosti prirode nešto što si prije nekoliko sekundi bacio daleko od sebe vrati natrag k tebi.

Bumeranzi Društva Moldavit svi su ručno izrađeni, unikatno obojeni, s originalnim potpisom izrađivača Marka Legga. Svi su izrađeni kao rezultat životnog djela Marka Legga, američkog prvaka u bacanju Bumeranga 2005. godine. Mark Legg član je Bumerang reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država. Njegove Bumerange upotrebljavaju svi bolji natjecatelji, među ostalim i reprezentacija Japana koja je osvojila svjetsko prvenstvo 2014. Jedni su od najsavršenijih rekreativnih Bumeranga na svijetu.

item35
item33
Transparentni-Bumerang_Pomanjšani
item34
Bumerang-transparentno-ozadje-2_pomanjšan
Transparenten-Bumernag-3
item39
Transparenten-Bumerang_-_4_pomanjšan
bottom of page