top of page
Kanaki - Giuseppe Giannotti
00:0000:00

Prije cca. 816,000 godina, je na području sjeverno zapadnog dijela Tasmanijskog otoka (Australija), u blizini Darwinove planine (grad Queenstown) pao meteorit sa promjerom cca. 50m. Udar je stvorio Darwinov krater (ime je dobio po Mt. Darwin) s promjerom cca. 1.2km. Meteorit je stvorio 330m duboki krater u kojem se je tijekom vremena akumuliralo 230m sedimenta, tako da je danas još samo 100m elevacije. Snaga udara procjenjuje se na 20 megatona, što je jednako snazi 1300 atomskih bombi bacanih na Hirošimu. Meteorit je pao brzinom od 20km u sekundi, ali njegova stvarna brzina znatno se usporila nakon ulaska u atmosferu.

Udar je stvorio Darwinove Tektite koji su razbacani na području od 410 km². Prema istraživačkom mjerenju udar je stvorio za cca. 25000 tona Tektita, ali je velika većina zakopana pod zemljom. S obzirom na relativno malu veličinu meteorita i postotak Silicija u zemlji, ovaj specifičan udar uništava postojeće teorije nastanka Moldavita i drugih vrsta Tektita. Je velika zagonetka za znanstvenike, a također i jedan od najbolje očuvanih studijskih primjera za pružanje točnih rezultata o stvaranju svih vrsta Tektita.
 

Boja Darwinovih Tektita je svijetlo do tamno zelena, smeđa, bijela i crna. Tamniji Tektiti imajo mnogo više nepromijenjenih dijelova meteorita u svom sastavu, svjetliji pa su izašli iz same jezgre udara, gdje je vrućina bila dovoljno visoka, da se Silicij mnogo bolje prečistio.

 

Svi Meteoriti su putovali nezamislivo velike udaljenosti prije nego što su došli do našeg Planeta i tako oni donose u sebi, kao čovjek Beskonačnost ili dio Beskonačnog Svemira. U svojoj osnovi Meteoriti su nebeska tijela namijenjena za hranu Sunca i Planeta i tako su Darwinovi Tektiti na zemlji namijenjeni za čuvanje i održavanje Ljudske SVJETLOSTI koja dolazi od TOPLINE Ljudskog SRCA.

Bili su stvoreni sa uvrnutim oblicima, upletenim formama i linijama, slično SRČANIM venama. Imaju vrlo Aboridžanski izgled, i ako se koriste u prirodi, odbacuju duhove straha. Kao i svi drugi Tektiti pripadaju vrlo posebni i rijetki vrsti Zvjezdanog Kamenja. Njihova Energija donosi vrlo ubrzanu rezoluciju karmičkog dugovanja. Darwinov Tektit podiza svijest i također uzemljuje, ali sve to zavisi od čovjekove Svijesti i snage Duha.

bottom of page